- Forsiden
- Bruksområder
- Øvre bjelkelag
Øvre bjelkelag, loft
Ved hjelp av tett og velisolerende Finnfoam er det enkelt og plassbesparende å isolere et loft. Takket være Finnfoams helt homogene cellestruktur er det ikke nødvendig med separate vindfang eller dampsperrer. Den solide Finnfoam-isolasjonen trenger heller ikke noen ekstra bjelker under takstolen. Isolasjonen kan lages fullstendig enhetlig under takstolene, noe som reduserer kuldebroene.
Ved hjelp av tett Finnfoam er det enkelt og plassbesparende å isolere et loft. Med FL-K600 og FL-K900 går det raskt å isolere nybygde hus. De er også egnet for renoveringsobjekter med rett CC-mål. |
||
|
Det øvre bjelkelaget
Finnfoam har en 210 mm tykk isolasjonsplate som er beregnet for isolasjon av bjelkelag og loft. Finnfoam-platen er direkte beregnet på nybygg, ettersom platenes selvtettende konstruksjon tillater et avvik på ±10 mm i takstolenes mål. Isolasjonsplaten for det øvre bjelkelaget er dimensjonert for en CC-avstand på 600 og 900 mm. Når Finnfoam brukes, oppnås vindfang, varmeisolasjon og dampsperre i én arbeidsfase. Du finner flere opplysninger om platen i delen om vegger.
Skjøtene bør tettes nøye
Det er mulig å skjære ut biter av Finnfoam i ønsket størrelse med en tapetkniv, ettersom isolasjonsmaterialet ikke smuldrer opp eller støver. Den tette strukturen hindrer at den varme oppadgående lufta bare innebærer fyring for kråkene. Det er ikke mulig for lufta å strømme gjennom den fullstendig lukkede og homogene cellestrukturen, så det lønner seg å rette oppmerksomheten mot tetning av skjøtene. Med PU-tetningsskum skapes det en enhetlig og tett konstruksjon som også er god lydisolasjon.
PU-skum kan også brukes til å lime sammen Finnfoam-biter og på den måten redusere mengden sløsing. Konstruksjonens tetthet inngår ikke i U-verdien. En tett konstruksjon (lekkasjeverdi 1) forbruker til og med 15 % mindre energi enn en bygning med normal tetthet (lekkasjeverdi 4).
Ved hjelp av tett Finnfoam er det enkelt og plassbesparende å isolere et loft. Finnfoam er solid og kan brukes til å lage et enhetlig isolasjonslag under takstolen – ingen kuldebroer!
Ventilasjonsavstanden er viktig
Fukt kan ikke trenge inn i Finnfoam-platene, og derfor trenger de ikke å ventileres. Men for at takstolene skal forbli tørre, kreves det ventilasjon, og derfor bør det alltid være en ventilasjonsåpning på ca. 50 mm mellom Finnfoam og takunderlaget.